Logo_KR_fc 01

Celculinair genieten van gecultiveerd vlees:
de toekomst van dineren

jay wennington-bewerkt

Het duurt niet lang meer. De menukaarten van restaurants gaan veranderen, en jij kunt straks zeggen dat je er als eerste bij was: genieten van een écht goed stukje vlees, zónder schuldgevoel. Celculinair genieten noemen we dat.Via veel ingewikkeld gedoe, pure verwennerij op je bord, verkregen van een nog vrolijk levende koe.

Maar wat houdt dat dan eigenlijk in, dat celculinair genieten? Heel simpel: kweekvlees. Malse steaks, sappige burgers en zelfs gecultiveerde kipfilet die nét zo smaken als je gewend bent, maar dan zonder dat er een dier voor geslacht is. Wat wél nodig is? Een piepklein prikje om wat cellen te verzamelen. Die cellen worden opgekweekt tot een stukje heerlijk vlees waar zelfs een vegetariër van kan smullen.

Waarom is celculinair genieten zo’n big deal?
Omdat het alles verandert. Echt álles. Geen volle stallen meer vol koeien en varkens. Geen torenhoge CO2-uitstoot en geen liters water die worden verspild voor dat ene stukje biefstuk op je bord. En dat zonder in te leveren op smaak, structuur of beleving.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe gezond het kan worden. Kweekvlees kun je namelijk verbeteren. Minder schadelijke vetten, meer voedingsstoffen – alles kan aangepast worden. Zelfs al prop je iedere dag twee burgers of een steak in je bek, je blijft in topconditie en er verandert niks aan je indrukwekkende sixpack.

Wat komt er straks op het menu?
De lekkerste gerechten natuurlijk! Denk aan een malse steak, een sappige gecultiveerde wagyu burger op een briochebroodje of zelfs pittige kleine worstjes als voorgerecht. Chefs staan al te popelen om deze nieuwe maaltijden te bereiden. En jij? Jij mag straks proeven.

Waar kun je straks celculinair genieten?
Bij de meest vooruitstrevende restaurants met kweekvlees in Nederland die je op ons platform kunt terugvinden. Denk aan de plekken waar culinaire innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan.

Dus, wil je zonder schuldgevoel de toekomst van lekker eten ontdekken? Dan is het tijd om celculinair te gaan genieten.

Schrijf je hier in en we laten je weten waar je straks de eerste hapjes van kweekvlees kunt proeven.