Logo_KR_fc 01

Wat voor kweekvlees kan ik eigenlijk eten allemaal?

Collage%20v3

Dat we met z'n allen kweekvlees kunnen gaan eten staat wel zo ongeveer vast. En dat is natuurlijk ontzettend goed nieuws. Maar het klinkt nog niet erg tastbaar. Want kweekvlees eten? Ja, leuk. Maar welk kweekvlees kan er dan gegeten gaan worden?

Verschillende producenten zijn hard bezig om kweekvlees naar het bord van de restaurantbezoeker te brengen. Hierbij richten zij zich op verschillende soorten van gekweekt vlees.

Een aantal jaren terug was het alleen mogelijk om gemalen vlees te maken van kweekvlees. Niet voor niets was het eerste stuk kweekvlees een hamburger van kweekvlees. Een hamburger bestaat uit gemalen rundvlees. Vlees dat relatief eenvoudig gekweekt kan worden.

Naast kweekburgers van rundvlees waren ook kipnuggets, kipburgers van kweekvlees, of varkens- of runderworstjes al goed te maken. Ook hier gaat het nog om gemalen vlees.

Maar inmiddels lukt het producenten zelfs om hele kweeksteaks, biefstukken van kweekvlees te maken. En ook de eerste rib-eye is al getoond die met dierlijke cellen is gemaakt. Varkensmedaillons, kipfilets, inmiddels lijkt bijna alles mogelijk als het om het kweken van vlees gaat.

En dàt is natuurlijk wat je ècht wilt weten! Gemalen kweekvlees heeft dus een voorsprong op hele stukken vlees. Maar je moet niet gek staan te kijken als ook de gekweekte steaks en kipfilets al vrij snel na de introductie van het eerste kweekvlees in restaurants geserveerd worden.

En om je alvast even een beetje een 'feeling' te geven van wat er op een menukaart van een vooruitstrevend restaurant met kweekvlees kan komen te staan, hierboven vind je alvast een greep uit de eerste kweekvleesgerechten die zijn gemaakt. Dat ziet er al lekker uit toch!?