Eet jij vlees puur omdat je het zo lekker vindt? Dan hebben wij een verrassing voor je. De smaak van kweekvlees kan weleens veel beter worden!
Waarom ben jij zo verknocht geraakt aan vlees? Is het een diepgeworteld oergevoel? Ben je van mening dat je de dierlijke eiwitten van vlees hard nodig hebt, dat je er zelfs sterker van wordt? Of is het toch puur een kwestie van smaak en vind je vlees gewoon onwijs lekker?
Als het je vooral om de smaak (en/of je gezondheid) te doen is, dan hebben we voor een hardcore vleeseter zoals jij erg goed nieuws!
Kweekvlees kan nog wel eens veel lekkerder worden dan gewoon vlees! Bij het maken van kweekvlees kan men tot in de kleinste (biefstuk)puntjes sturing geven aan de smaak van kweekvlees. Een stukje vlees kan malser, beter van smaak en zelfs gezonder op je bord komen te liggen. Nu hoor ik je denken: "Oh ja, hoe dan?" Nou, let op:
Kweekvlees wordt gemaakt uit de stamcellen van dieren. Deze cellen kunnen in een speciaal groeimedium in zowel vet- als spiercellen veranderen. Zoals je ongetwijfeld weet, bestaat vlees uit spier- en vetweefsel.
Maar anders dan bij vlees, kan men bij het maken van kweekvlees naar een ideale verhouding tussen vet en spieren zoeken. En de juiste hoeveelheid vet is enorm belangrijk voor de smaak en de malsheid van het vlees.
Door het kweekvlees te 'tweaken' in een mooie vet- en spierverhouding kan het beter van smaak en perfect mals worden geserveerd. Omdat alles perfect meetbaar en doseerbaar is, zal kweekvlees consistent zijn in kwaliteit. Taaie, droge stukken behoren tot het verleden. Twintig minuten herkauwen op een een oude schoenzool of een stuk zeen, is hiermee ver heen.
Lekker en mals vlees dat alleen gezonde onverzadigde vetten zonder kankerverwekkende stoffen bevat. Want schadelijke vetten en stoffen kunnen in ditzelfde proces prima vervangen worden door goede vetten, aminozuren, vitamines en mineralen toe te voegen aan het groeimedium.
En omdat deze cellulaire vorm van landbouw zo 'mad' hightech klinkt, verwacht je waarschijnlijk een stevige duit kwijt te zijn aan zo'n getweakte kweeksteak. Maar niets is minder waar!
Cellulaire landbouw is dadelijk veel efficiënter dan de agricultuur zoals we die nu kennen voor de productie van ons vlees. En dit ga je zeker weten terugzien in de prijs.
Eindstand is dat je straks je vork kunt zetten in een heerlijk sappige en smaakvolle biefstuk van kweekvlees. Lekker gekruid, maar zonder de gepeperde rekening.
En een schuldgevoel is ook nergens voor nodig, want voor deze steak is geen dier gestorven! Bon appetit!!
Schrijf je hier alvast in! Dan laten wij je weten waar en wanneer je voor het eerst kweekvlees kunt proberen.